Фейт-М Преводи
02 986 7037 - 0899 122 901
Фейт-М Реклама
02 986 7037 - 0899 122 901
Превод и Легализация

Легализация на документи

legalizacii-banner

Фейт-М предлага легализация на документи с Апостил (Apostille) в Министерство на правосъдието и в Министерство на външните работи, заверка на документи в държавни учреждения и консулски представителства на чужди държави в Република България.

Легализацията е необходима за почти всички видове документи и се прави с цел удостоверяване автентичността на документа и/или неговия превод. Представлява процес на свързани заверки в различни инстанции, като последната такава е Отдел „Консулски отношения“ към Министерство на външните работи на Република България. Всеки ваш документ ще бъде легализиран в необходимите институции, за да бъде официално признат в България и чужбина.

Поради многообразието от документи, е невъзможно да предоставим единна цена за легализацията на всички видове документи. Сроковете са от 2 до 10 дни в зависимост от конкретните изисквания на заверяващите учреждения. Подробна информация за сроковете и цените за легализацията на всеки отделен документ може да получите след запитване на фирмените телефони или е-mail. Запитването ви трябва да съдържа точното описание на вида на документа, необходимия срок и държавата, в която ще се ползва.

 

Документите, предназначени за легализация в чужбина и в България, се издават в съответствие със специфичните изисквания, регламентирани в двустранните спогодби между държавите и Правилника за легализациите, заверките и преводите на документи и други книжа на дирекция „Консулски отношения“ към МВнР.

Преди да подходите към легализация на документите, консултирайте се с нас относно формалните изисквания за тяхното издаване от съответните ведомства.